ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΑΥΤΟ

Σε αυτή τη σελίδα του blog (ιστολογίου) θέτουμε και απαντάμε ορισμένες ερωτήσεις που ίσως οι επισκέπτες σκεφτούν. Οι απαντήσεις που δίδονται αποτελούν ταυτόχρονα και τους όρους χρήσης και ανάγνωσης αυτού του blog. Εννοείται ότι με τις δικές σας απορίες θα μπορέσουμε να σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες για τη λειτουργία του blog.

  1. Τί είναι ιστολόγιο (blog);

Θα δώσουμε τον ορισμό από την ελληνική wikipedia: «To ιστολόγιο, γνωστό συχνά με την άκλιτη ονομασία μπλογκ (blog), είναι μορφή ιστοχώρου. Είναι λίστα καταχωρήσεων από την πιο πρόσφατη καταχώρηση στην παλαιότερη. Το περιεχόμενο των καταχωρήσεων μπορεί είναι οτιδήποτε, όπως Νέα , πολιτικοκοινωνικός σχολιασμός, σχολιασμός των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των διασημοτήτων, προσωπικά ημερολόγια και ειδικά θέματα όπως τεχνολογία, μόδα, αθλητικά, τέχνες, γαστρονομία. Συνήθως δεν απαιτείται ενδελεχής επιμέλεια του κώδικα της ιστοσελίδας, μιας και συχνά είναι εγκατεστημένα αυτόματα συστήματα, που παρέχουν την δυνατότητα στο διαχειριστή του ιστολογίου να συντάξει μια καταχώρηση με πολύ λίγα βήματα.»

  1. Τί θεματολογία έχει το blog edydimou.wordpress.com;

Η θεματολογία του συγκεκριμένου blog έχει να κάνει κυρίως με θέματα επαγγελματικής φύσεως που αφορούν τους Επόπτες Δημόσιας Υγείας, οι οποίοι εργάζονται με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση (μόνιμοι υπάλληλοι ή συμβασιούχοι) σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού (ΟΤΑ Α΄), δηλαδή στους Δήμους. Εκτός αυτού το παρόν blog θα έχει και διάφορα επιστημονικής φύσεως θέματα που αφορούν τη Δημόσια Υγεία.

  1. Ποιούς στόχους έχει αυτό το blog;

Το blog έχει δύο στόχους: α) Την ενημέρωση των επισκεπτών του σε θέματα Δημόσιας Υγείας που εντοπίζονται στους Δήμους και σε λίγο μικρότερο βαθμό την παρουσίαση επιστημονικών θεμάτων που αφορούν τη Δημόσια Υγεία γενικότερα, β) την ανάδειξη και παρουσίαση των προβλημάτων και των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο ΕΔΥ ΟΤΑ Α’ σήμερα, ώστε να αναζητηθούν λύσεις – προτάσεις για την βέλτιση επίλυση και αντιμετώπισή τους. Εννοείται ότι και οποιοδήποτε άλλο θέμα επαγγελματικής φύσεως με τον κλάδο των ΕΔΥ δεν εξαιρείται από το συγκεκριμένο blog.

Οι διαχειριστές δεν παρέχουν δια του παρόντος νομικές συμβουλές ή παρεμφερείς συμβουλευτικές υπηρεσίες, ουδεμία δε ευθύνη φέρουν για τυχόν ζημιά τρίτου λόγω ενέργειας ή παράλειψης που βασίστηκε εν όλω ή μέρει στο περιεχόμενο του παρόντος ιστοτόπου.

  1. Δηλαδή το blog σας δεν προορίζεται για τον απλό αναγνώστη;

Το blog μπορεί να το επισκεφτεί ο οποιοσδήποτε επιθυμεί γιατί πιστεύουμε ότι μπορεί να βρει αρκετά ενδιαφέροντα θέματα και μπορείτε να υποβάλλετε σχόλια, ερωτήματα και παρατηρήσεις στο email edy_dimou@yahoo.gr

  1. Έχω διαπιστώσει ότι υπάρχουν και άλλες ιστοσελίδες και blog με σχετικό περιεχόμενο για τη Δημόσια Υγεία. Μήπως το δικό σας είναι αποτέλεσμα αντιγραφής της δουλειάς που έχουν κάνει συνάδελφοί σας ή άλλοι επιστήμονες;

Το συγκεκριμένο blog δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει την πολύ ποιοτική και πραγματικά αξιοθαύμαστη εργασία που γίνεται σε άλλες ιστοσελίδες. Πιο πολύ λειτουργεί συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά, εξειδικευμένο στον κλάδο των ΕΔΥ ΟΤΑ Α’ ο οποίος μέχρι σήμερα δεν έχει τύχει της δέουσας προσοχής από την πολιτεία καθώς και άλλους πολιτικούς και θεσμικούς φορείς. Η αλήθεια είναι ότι blogs όπως του συναδέλφου κ.Παπαδάκη Αντώνιου (epoptes.wordpress.com) και της συναδέλφου κ.Δαουτάκου Μαρίας (shopsupport.wordpress.com) έχουν θέσει υψηλά τον πήχη της ενημέρωσης σε θέματα Δημόσιας Υγείας. Σε κάθε περίπτωση που οποιοδήποτε άρθρο δημοσιευτεί στο blog μας και εφόσον διαπιστώσουμε ότι βρίσκεται και αλλού δημοσιευμένο, θα αναφέρεται η πηγή του και θα υπάρχει υπερσύνδεσμος (link) για να μπορεί κάποιος να το διαβάσει εκεί από όπου το αντλήσαμε.

  1. Πρόσφατα απευθύνθηκα σε Δήμο για προσωπικό μου θέμα ή σκοπεύω να απευθυνθώ, αλλά θέλω να σας θέσω διάφορα ερωτήματα για να ακούσω και τη γνώμη σας. Είναι εφικτό αυτό;

Μπορείτε να απευθυνθείτε μέσω του email, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το συγκεκριμένο blog δεν έχει σκοπό με τις απαντήσεις που θα δοθούν να αποτελέσει ένα είδος υποκατάστατου για το έργο συναδέλφων σε Δήμους, ούτε σημείο αναφοράς για να αξιολογηθεί το έργο τους, ούτε εργαλείο για να επιχειρηματολογήσει κάποιος στις αποφάσεις και στις ενέργειες ενός Δήμου και αυτό γίνεται για τους εξής λόγους: α) Οι απαντήσεις που θα παίρνετε θα είναι σύμφωνα με τα δεδομένα που εσείς μας δίνετε και χωρίς να έχουμε δυνατότητα να ελέγξουμε την ορθότητά των δεδομένων ή την πληρότητά τους. Μόνο οι συνάδελφοι στις υπηρεσίες των Δήμων ως καθ’ ύλιν αρμόδιοι μπορούν να σας δώσουν τις απαντήσεις που χρειάζεστε. β) Δεν είναι δεοντολογικά, νομικά και ηθικά σωστό να παρέμβει το blog στο έργο συναδέλφων, ανεξαρτήτως αν είναι ΕΔΥ ή οποιασδήποτε άλλης ειδικότητας. Το blog είναι καθαρά ενημερωτικό, τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.

  1. Έχετε κάποια έσοδα – κέρδη από το blog αυτό και πώς το συντηρείτε;

Ευτυχώς δεν έχουμε και δεν επιδιώκουμε – επιθυμούμε να έχουμε κέρδη ή έσοδα με οποιοδήποτε τρόπο από αυτό το blog και λέμε ευτυχώς γιατί πρώτον δεν μας επιτρέπεται και δεύτερον δεν θέλουμε να διακινδυνεύσουμε την αντικειμενικότητά μας και την αμεροληψία μας. Η συντήρηση ενός blog ευτυχώς απαιτεί μηδενικές δαπάνες, εφόσον ο οποιοσδήποτε μπορεί να έχει το δικό του, αλλά προσφέρουμε από τον προσωπικό μας χρόνο για να το ενημερώνουμε και να το βελτιώνουμε.

Αν μπορούμε να πούμε ότι θα θέλαμε κάποια οφέλη από το blog, αυτά είναι α) η προαγωγή και η προστασία της Δημόσιας Υγείας γενικότερα και σε επίπεδο ΟΤΑ Α΄ ειδικότερα, ώστε αυτή να μην αποτελεί απλά άλλο ένα μέσο δημοσίων σχέσεων, αλλά να λειτουργεί πραγματικά υπέρ του τοπικού πληθυσμού και β) όπως αναφέραμε και παραπάνω να αναδειχθεί ο ρόλος του ΕΔΥ ΟΤΑ Α΄ και να λυθούν όποια θεσμικά και υπαλληλικά προβλήματα αντιμετωπίζει στο χώρο εργασίας του.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την επίσκεψή σας σε αυτό το blog και ελπίζουμε να αποτελέσει σημείο αναφοράς όσον αφορά θέματα που αφορούν την Δημόσια Υγεία σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με τη δική σας συμμετοχή μέσω αποριών, παρατηρήσεων και σχολίων θα βελτιωνόμαστε συνεχώς και θα μπορέσουμε να προσφέρουμε τις κατάλληλες πληροφορίες για θέματα που σας απασχολούν και είναι σχετικά με την θεματολογία του blog αυτού.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Shop Support

Η μοναδική εταιρεία εξειδικευμένων λύσεων για επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ & ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Ιστότοπος ενημέρωσης για Επόπτες Δημόσιας Υγείας αλλά και όσων ενδιαφέρονται για θέματα Δημόσιας Υγείας & Περιβάλλοντος

Αρέσει σε %d bloggers: