Συνάντηση του Δ.Σ της ΠΕΕΔΥ με τον υφυπουργό Εργασίας κο Βασίλη Γκεγκέρογλου

Πηγή www.edye.gr

 

Συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας, κο Βασίλη Γκεγκέρογλου, πραγματοποίησαν τη Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013, στις 5 μ.μ., ο Πρόεδρος κος Γεώργιος Μακρυνός , ο Αντιπρόεδρος κος Αντώνιος Παπαδάκης  και η Γ. Γραμματέας Ευθαλία Μπουλταδάκη ( η οποία είναι και Πρόεδρος του Δ.Σ  του ΣΕΔΥ ) .

Η συνάντηση αφορούσε  προηγούμενο αίτημα του συλλόγου  Εποπτών Δημόσιας Υγείας (ΣΕΔΥ) που είχε κατατεθεί προ διμήνου α) στη Γενική Δ/νση Συνθηκών & Υγιεινής της Εργασίας  & β) ΣΥΑΕ του Υπουργείου Εργασίας και αφορούσε την «άσκηση καθηκόντων τεχνικού ασφαλείας σε επιχειρήσεις Γ’ κατηγορίας» από Υγιεινολόγους ΤΕΙ (σχετικό υπόμνημα που κατατέθηκε).

Ο Υφυπουργός ενημερώθηκε (πρόγραμμα σπουδών, νομοθετικό πλαίσιο) για την αναγκαιότητα άσκησης καθηκόντων Τεχνικού Ασφαλείας από τους αποφοίτους του τμήματος Δημόσιας Υγιεινής των ΤΕΙ σε επιχειρήσεις Γ’ κατηγορίας και κυρίως σε εκείνες που ασκείται ο υγειονομικός έλεγχος (επιχειρήσεις τροφίμων, ποτών, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κ.α.). Αποτέλεσμα της συζήτησης ήταν η δέσμευση του υφυπουργού για την προώθηση του παραπάνω αιτήματος στον αρμόδιο Διευθυντή της Γενικής Δ/νσης Συνθηκών & Υγιεινής της Εργασίας & του Συμβουλίου Υγείας & Ασφάλειας Εργαζομένων (ΣΥΑΕ) προκειμένου να γνωμοδοτήσει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα του άρθρου 26του ν. 3850/2010.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ & ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Ιστότοπος ενημέρωσης για Επόπτες Δημόσιας Υγείας αλλά και όσων ενδιαφέρονται για θέματα Δημόσιας Υγείας & Περιβάλλοντος

Αρέσει σε %d bloggers: