Δήμος Θεσσαλονίκης: Επέκταση ωραρίου λειτουργίας μουσικής καταστημάτων

Πηγή aftodioikisi.gr

Δυνατότητα επέκτασης του ωραρίου μουσικής μέχρι τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, από την Κυριακή μέχρι την Πέμπτη και μέχρι τις 3 τα ξημερώματα την Παρασκευή, το Σάββατο και τις παραμονές των αργιών για καταστήματα σε πολυκατοικίες και σε κλειστό χώρο, προβλέπει η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα για καταστήματα που απέχουν πάνω από 50 μέτρα από κατοικίες και νοσοκομεία και βρίσκονται σε κλειστό χώρο, η επέκταση θα είναι μέχρι τις 2 και 3 τα ξημερώματα, αντιστοίχως. Για τα καταστήματα που απέχουν πάνω από 50 μέτρα από κατοικίες και νοσοκομεία και βρίσκονται σε ανοιχτό χώρο η επέκταση θα είναι μέχρι τη 1 και 2 μετά τα μεσάνυχτα, αντιστοίχως. Η επέκταση θα ωραρίου θα χορηγείται από τον δήμο κατόπιν ειδικής αίτησης. Για τα καταστήματα που δεν θα υποβάλουν αίτηση επέκταση του ωραρίου η μουσική θα επιτρέπεται μέχρι τα μεσάνυχτα.

Η σχετική απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία μετά από εισήγηση του δημάρχου Γ. Μπουτάρη, ο οποίος είπε ότι το σημερινό καθεστώς, που επιτρέπει τη λειτουργία της μουσικής μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, παραβιάζεται συχνά, οδηγεί σε παραβατικότητα και ουσιαστικά είναι αδύνατος ο έλεγχος. Επίσης, τόνισε ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη η ανάγκη των πολιτών για διασκέδαση το βράδυ, ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν καταστήματα που ανοίγουν μετά τη 1 μετά τα μεσάνυχτα. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της Ν.Δ. ψήφισαν «λευκό» και στην ομιλία του ο Κώστας Καζαντζίδης ζήτησε να δοθεί αναβολή και να υπάρξει διαβούλευση με καταστηματάρχες, ώστε να βρεθεί ενιαία λύση για όλες τις μέρες της εβδομάδας, χωρίς να θέσει θέμα μέχρι ποια ώρα μπορεί να υπάρξει παράταση.

2 Responses to Δήμος Θεσσαλονίκης: Επέκταση ωραρίου λειτουργίας μουσικής καταστημάτων

  1. Για ακόμη μια φορα, αφενός, έχουμε «καταστρατήγηση» των διατάξεων που διέπουν τις Κανονιστικές Αποφάσεις των Δήμων (Άρθρο 79 του Ν. 3463/2006) και αφετέρου, σύμφωνα με τις παραγράφους 2 και 3 του άρθρου 3 της Αστυνομικής Διάταξης 3/1996 ορίζεται ότι:
    2. Άδεια λειτουργίας μουσικών οργάνων χορηγείται εφόσον δεν διαταράσσεται η ησυχία των περιοίκων. Στην άδεια αναγράφεται η διάρκεια, το είδος και ο αριθμός των μουσικών οργάνων, η θέση τοποθέτησης αυτών και κάθε άλλος περιοριστικός όρος που καθορίζεται από την υγειονομική Υπηρεσία.

    3. Η ανωτέρω άδεια χορηγείται μέχρι την 22.00 ώρα τη χειμερινή περίοδο και την 23.00 ώρα τη θερινή και μπορεί να παραταθεί ύστερα από αίτηση των ενδιαφερομένων, ανάλογα με το είδος των μουσικών οργάνων και τη θέση του κέντρου σε σχέση με τους γύρω κατοικημένους χώρους, για τα κέντρα που λειτουργούν σε κλειστό χώρο μέχρι την 03.00 ώρα και για τα κέντρα που λειτουργούν σε ανοικτό χώρο μέχρι την 02.00 ώρα, με την προϋπόθεση ότι δεν διαταράσσεται η ησυχία των περιοίκων.

    Επομένως, με αίτηση των ενδιαφερομένων χορηγείται η παράταση, εφόσον δεν διαταράσσεται η ησυχία των περιοίκων.

    Οσο για το ωράριο, είναι σαφές και μπορεί να αλλάξει μόνο μέχρι τις μέγιστες τιμές που αναφέρονται πιο πανω και όχι περα απο αυτές, όπως ορίζεται στις Κανονιστικές. Αρα, το 12 τα μεσανυχτα, σίγουρα δεν ορίζεται εκ του Νόμου, αλλα η άποψη του Δημαρχου.

  2. ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ 16:30?!!!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Shop Support

Η μοναδική εταιρεία εξειδικευμένων λύσεων για επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ & ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Ιστότοπος ενημέρωσης για Επόπτες Δημόσιας Υγείας αλλά και όσων ενδιαφέρονται για θέματα Δημόσιας Υγείας & Περιβάλλοντος

Αρέσει σε %d bloggers: